Home
27 . 10 . 2020
Primaria Municipiului Fetesti - Site Oficial
Ai fost pe fază, te-ai « lipit » de un aparat foto !
   Concursul « Primarul la raport » şi-a desemnat, sâmbătă, câştigătorul. Maria Bacu, din Feteşti Oraş, a câştigat un aparat foto acordat de către primarul municipiului, Gheorghe Catrinoiu. Ea a fost unul dintre zecile de feteşteni care s-au înscris în concursul demarat de primărie, în cadrul publicării raportului trimestrial. Concret, participanţii au avut la dispoziţie un talon, care se găsea pe ultima pagină a revistei tipărite de primărie - « Primarul la raport ». Feteştenii erau invitaţi să completeze respectivul talon, în care să treacă priorităţile lor privind modernizarea oraşului.
   Maria Bacu a fost desemnată câştigătoare în urma unei trageri la sorţi, care a avut loc sâmbătă, 11 iulie, în cadrul unei emisiuni în direct la radio Orion. Alegerea talonului câştigător s-a făcut transparent. Pur şi simplu, toate răspunsurile ajunse la primărie au fost depuse într-un bol şi, de acolo, a fost extras câştigătorul.
   Premiul acordat a fost cumpărat din veniturile personale ale primarului municipiului. « Prin acest concurs, am dorit să realizăm un contact direct cu cetăţenii. Am vrut să vedem, prin răspunsurile furnizate de fetesteni, care ar trebui să fie priorităţile de dezvoltare pentru municipiu. Să canalizăm fondurile oraşului exact acolo unde este mai mare nevoie de ele, acolo unde oamenii le cer. », declară primarul Gheorghe Catrinoiu.
 
MAI PUŢINE COZI ÎN TRAFICUL DIN FETEŞTI!
Miercuri, 15 Iulie 2009 14:34
   Primăria municipiului Feteşti, prin D.A.D.P şi în colaborare cu Poliţia Rutieră, a demarat o acţiune privind fluidizarea traficului şi reglementarea circulaţiei în zona pieţei agroalimentare din municipiu.
   Astfel, de astăzi, au început lucrările pentru noua semnalizare auto. Zonele unde se montează noile semne de circulaţie precum şi semnificaţiile acestora sunt următoarele:
- se instalează semnul de circulaţie “Sens Unic”pe strada Siretului de la intersecţia cu strada Călăraşi pană la intersecţia cu strada Ardealului;
- de la intersecţia străzii Siretului cu strada Ardealului până la intersecţia străzii Siretului cu strada Sirenei, se instaleaza semnul- “Circulaţie în ambele sensuri”.
   Menţionăm faptul că, în perioada 15-20 iulie, pe timpul desfăşurării lucrărilor de montare a acestor semne, circulaţia se va desfăşura în regimul de până acum.
   Începând cu această dată, intră în funcţiune doar pentru probe, şi intersecţia semaforizată strada Sirenei cu strada Siretului. Semafoarele sunt setate după următorul program:
-orele 6.00- 22.00, semafoarele sunt funcţionale, conducătorii auto trebuind să respecte culorile acestora;
-orele 22.00- 6.00, semafoarele sunt setate pe culoarea galben intermitent, conducătorii auto trebuind să respecte semnele de circulaţie ataşate semafoarelor.
   Noua semnalizare va intra în funcţiune din 20 iulie a.c.
 
Anunt (nr. 58A /01.07.2009)

 

   Primaria Municipiului Fetesti anunta ca, in scopul imbunatatirii factorilor de mediu si a calitatii salubrizarii, deseurile rezultate din activitati de demolare, renovare, reparare, reabilitare spatii locative vor fi ridicate de catre SC. URBAN SA. de la domiciliu.
   Cetatenii pot apela numarul de telefon 0763751106 – SC. URBAN SA intre orele 8-16 pentru preluarea acestor deseuri. 
   Mentionam ca depozitarea acestor deseuri la ghenele de gunoi este interzisa.
   Nerespectarea acestor masuri constituie contraventie si vor fi sanctionate cu amenda conform HCL 62/2008.

Primar,
Ing. Gheorghe Catrinoiu

 
In atenţia locuitorilor oraşului nostru

ANUNT

   Primăria municipiului Feteşti anunţă că au fost amplasate 20 de aviziere, în întreg oraşul, în sprijinul celor care doresc să facă anunţuri. În acest sens, reprezentanţii autorităţii locale fac un apel public către toţi feteştenii, să folosească numai cele 20 de spaţii destinate anunţurilor, apeland pentru aceasta  la numarul de telefon  0243 364410 sau la Serviciul de Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei.
Avizierele sunt amplasate în zone de maximă vizibilitate şi păzite pentru siguranţa informaţiilor si a materialelor postate.
Mentionăm  ca expunerea in zone  nepermise (colţul blocurilor, copaci, stâlpi etc.) constituie contravenţie  şi se pedepseşte conform art. 33 din Hotărarea Consiliului Local  62 / 2008, cu amenda între 700  şi  2000 lei.
Vă mulţumim!


Primarul municipiului Fetesti
Ing. Gheorghe Catrinoiu

 
 
Anunt

 

   Va  facem  cunoscut  ca  incepand  cu  data  de  04.05.2009  se  primesc  solicitari  de  cumparare  a  terenurilor concesionate,  astfel  cum  s-a  aprobat  prin  HCL  nr.  14 / 27.02.2009.
   Solicitarile  de  cumparare  pot  fi  facute  de  persoanele  fizice  titulare  ale  contractelor  de  concesiune  cu  autoritatea  administratiei  publice  locale  si  vor  fi  insotite  de  urmatoarele  documente :
 1.copia  contractului  de  concesiune
 2.copii  dupa  actele  de  stare  civila  ( BI  sau  CI )  ale  solicitantilor
 3.declaratie  pe  propria  raspundere,  din  care  sa  reiasa  ca  toate  cheltuielile  cu  evaluarea  terenurilor  vor  fi  suportate  de solicitanti,  fiind  incluse  in  pretul  de  vanzare  al  terenului.
 4.extrasul  de  carte  funciara,  in  cazul  in  care  proprietarul  constructiei  detine  carte  funciara,  in  caz  contrar  aceasta  va  fi  intocmita  de  Primarie,  cheltuielile  urmand  a  fi  incluse  in  pretul  de  vanzare  al  terenului.
   Solicitantii  se  vor  adresa  pentru  informatii  biroului  Relatii  cu  Publicul  din cadrul  Primariei  Municipiului  Fetesti.

Anunt

Ultima actualizare ( Joi, 30 Aprilie 2009 22:50 )
 
Comunicat

IN PRIVINTA  RECICLARII – FETESTIUL LA NIVEL EUROPEAN 

   De astazi fetestenii sunt rugati sa isi arunce selectiv gunoiul.
   Primaria Municipiului Fetesti, in urma protocolului incheiat cu firma ECO ROM AMBALAJE SA dar si cu operatorul de salubritate SC URBAN SA,  va  demara astazi, 25.11.2008, colectarea selectiva a deseurilor reciclabile in municipiul Fetesti.
   In acest sens, intr-o prima etapa au fost stabilite  10 zone de amplasament : cartier Colonisti -zona Pasarela, zona blocuri CF, Gara, Piata,  str. Grausor- zona ANL,  Piata  - zona Grecu , Buliga – Scoala nr. 6,  Fetesti Oras – zonele Brutarie, Piata,  Scoala nr. 6.
   Punctele de colectare vor fi dotate cu recipiente realizate special pentru selectarea deseurilor.
   Asftel  pubelele colorate în albastru sunt pentru hârtie şi carton, cele colorate  în galben sunt pentru plastic, iar cele colorate în verde sunt pentru sticlă.       
   "Incercam prin aceasta metoda sa intram si noi in randul oraselor  europene si al celor mari din tara in privinta colectarii selective a deseurilor. Astfel  putem recicla o multime de deseuri, care in  acest moment sunt pur si simplu aruncate de-a valma” -  a declarat primarul municipiului Fetesti.

Colectarea selectiva a deseurilor este solutia la indemana tuturor si presupune depozitarea deseurilor in locuri special amenajate in vederea reciclarii. Conform HG 621/ 2006 (completata si modificata prin 1872/2006) institutiile publice, asociatiile, fundatiile, persoanele fizice sunt obligate sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje in containere diferite, inscriptionate in mod corespunzator si amplasate in locuri speciale accesibile cetatenilor.

 
Stimati locuitori ai municipiului Fetesti,

 

Salubrizarea localitatii   Primaria Municipiului Fetesti a inceput o actiune de desfiintare a constructiilor si amenajarilor realizate ilegal pe domeniul public si de salubrizare a localitatii.
   Aceasta actiune are drept scop asigurarea unui mediu de viata civilizat si curat, aplicarea legii si asigurarea ordinei si curateniei si ea nu poate reusi pe deplin fara intelegerea si sprijinul dvs.
   Astfel, cetatenii care au realizat pe domeniul public sau privat al municipiului, fara autorizatie de construire, constructii sau amenajari de orice natura (garaje, magazii pentru lemne, soproane, copertine, umbrare, adaposturi pentru animale, imprejmuiri etc.) au obligatia ca pana la  data de 30.03.2009 sa desfiinteze aceste lucrari, lasand terenul liber, fara deseuri rezultate din demolare.
   In perioada 01- 08.04.2009 se vor efectua actiuni de control de catre reprezentantii Primariei avand drept scop identificarea persoanelor care au realizat ilegal constructii sau diverse amenajari (pe care nu le-au demolat in termenul stabilit) pe domeniul public si privat al Municipiului Fetesti, fapte care reprezinta contraventii conform Legii nr. 50 din 1991*) privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si ale H.C.L. nr. 28 din 28.08.2008 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor pe teritoriul Municipiului Fetesti si se sanctioneaza cu amenzi, dupa cum urmeaza:
• de la 1.000 lei la 100.000 lei, cele prevazute de Legea nr. 50/1991*), art. 26, alin. (2), lit. a);
• de la 200 lei la 400 lei, respective de la 500 lei la 1000 lei cele prevazute de H.C.L. nr. 28 din 28.08.2008.
   Daca la expirarea termenului acordat constructiile si amenajarile ilegale nu au fost desfiintate, se vor aplica masuri de sanctionare a contravenientilor cu amenda in cuantumurile precizate mai sus si cu masura desfiintarii acestor lucrari de catre autoritatea locala costurile urmand sa fie suportate de catre contravenienti.
   Speram ca toti cetatenii vor intelege ca asigurarea ordinei si curateniei in municipiu este nu numai o preocupare a autoritatilor locale ci si o obligatie legala a tuturor, prevazuta de reglementarile privind  protectia mediului, astfel incat aceasta actiune sa se faca cu sprijinul acestora si nu prin aplicarea de sanctiuni si masuri de forta.

 
Marea debarasare ajunge şi în Feteşti

Marea debarasare ajunge şi în Feteşti

Primăria Municipiului Feteşti se alătură edililor din marile oraşe şi demarează, sâmbătă, pe 4 octombrie, începând cu ora 8, programul „Marea debarasare”.
ActiuneAcţiunea îşi propune să vină în ajutorul feteştenilor care deţin deşeuri electrice şi electronice şi să le colecteze direct de la aceştia. „Tot ce trebuie să facă oamenii este să-şi scoată calculatoarele, televizoarele, frigiderele şi toate dispozitivele electrice şi electronice pe care nu le mai folosesc, în strada. Noi vom trece pe la ei şi le vom aduna”, declară primarul Municipiului Feteşti, Gheorghe Catrinoiu.

Ultima actualizare ( Miercuri, 12 Noiembrie 2008 22:26 )
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Pagina 50 din 51
Romanian Bulgarian English French German Italian Portuguese Spanish
Plan Local de Apărare Împotriva Inundațiilor pe Perioada 2018-2021 *** CLSU Fetești

Date Caracteristice de Aparare a Obiectivelor Inundabile (PDF)

Plan de Situatie 1 (PDF)

Plan de Situatie 2 (PDF)

Facebook - Primaria Fetesti
WIFI4EU
Directii, Servicii si Compartimente
Informare Publica
Informatii
Economie
Proiecte
Centru Media
Actualizat la: 22-10-2020.
by Xtin Computers

Acest website foloseste cookies pentru a imbunatati navigatia si alte functii. Utilizand acest website, acceptati ca putem plasa aceste tipuri de informatii in dispozitivul dumneavoastra. Pentru a afla mai multe despre cookies si cum le puteti sterge, consultati politica de cookies.

Accept cookies.
EU Cookie Directive